Збірник тез доповідей

Тези доповідей – 2024

СТЕНДОВІ ДОПОВІДІ


1. КІЛЬКІСТЬ І ЯКІСТЬ ХАРЧОВОГО БІЛКА: СУЧАСНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ
Махинько В.М., д.т.н., Національний університет харчових технологій

2. ФОРМУВАННЯ ПОКАЗНИКІВ ЯКОСТІ БОРОШНА ПРИ СОРТОВИХ ПОМЕЛАХ
Жигунов Д.О., д-р техн. наук, проф., Волошенко О.С., канд. техн. наук, доц., Ковтун А.В., здобувач освіти «доктор філософії»

3. КРАФТОВЕ ВИРОБНИЦТВО ПАТУ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО СПРЯМУВАННЯ НА ОСНОВІ ПОЛІКОМПОНЕНТНОЇ ПЛОДОВО-ЯГІДНОЇ ПАСТИ
Шидакова-Каменюка О.Г., канд. техн. наук, доц., Касабова К.Р., канд. техн. наук, доц. Болховітіна О.І., канд. техн. наук, доц.Державний біотехнологічний університет

4. THE INFLUENCE OF GRAIN QUALITY ON THE QUALITY INDICATORS OF FLOUR FOR FROZEN PARTIALLY BAKED SEMI-FINISHED PRODUCTS
Жигунов Д.О., доктор технічних наук, професор, Барковська Ю.С., здобувач освіти «доктор філософії»

5. ПЕРСПЕКТИВНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ АЛЬТЕРНАТИВНИХ ВИДІВ БОРОШНА ПРИ ВИРОБНИЦТВІ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ
Макарова О.В., доц., к.т.н., Котузаки О.М., доц., к.т.н., Солоницька І.В., доц., к.т.н., Чабан А.Б., зав. лаб.

6. ТЕСТ СЕДИМЕНТАЦІЇ – ЕФЕКТИВНИЙ МЕТОД ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ ЗЕРНА ПШЕНИЦІ
Жигунов Д.О., д-р техн. наук, проф., Червоніс М.В., к.с.-г.н.

7. ТРЕНДИ ЯКОСТІ ЗЕРНА ПШЕНИЦІ У 2024 РОЦІ
Жигунов Д.О., доктор технічних наук, професор, Рибчинський Р.С., канд. техн. наук, Оніщенко О.В., аспірант

8. СПЕЛЬТОВЕ БОРОШНО ЯК КОРЕКТОР ТЕХНОЛОГІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ СОРТОВОГО ПШЕНИЧНОГО БОРОШНА
Жигунов Д.О., доктор технічних наук, професор, Рибчинська Л.Р., здобувач освіти «магістр»

9. ФІЗИКО-ХІМІЧНІ ПОКАЗНИКИ ЗЕРНА ПРОСА
Соц С.М., канд. техн. наук, доц., Чеглатонєв В.І., здобувач освіти «доктор філософії», Червоніс М.В., к.с.-г.н.

10. ПОП-СОРГО – НОВИЙ ХАРЧОВИЙ ПРОДУКТ
Жигунов Д.О., доктор технічних наук, професор, Кустов І.О., канд. техн. наук, Тимчак Д.О.

11. ПОКАЗНИКИ ЯКОСТІ БОРОШНА З РІЗНИХ РЕГІОНІВ
Шпаковська С.О., зав. лаб., Чабан А.Б., зав. лаб., Дятлєнко І.А., здобувач освіти «магістр»

12. ГРАНОЛА. ШЛЯХ РОЗШИРЕННЯ АСОРТИМЕНТУ КРУП’ЯНИХ ЗАВОДІВ
Ковальова В.П., канд. техн. наук, ст. викл., Ковальов М.О., канд. техн. наук, ст. викл.,Макаренко В.Г., зав. лаб.

13. ПЕРСПЕКТИВА ВИКОРИСТАННЯ НУТУ В КРУП`ЯНІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ
Соц С.М., канд. техн. наук, доц., Кустов І.О., канд. техн. наук, доцент, Буценко І.І., магістр
Одеський національний технологічний університет

14. ЗАСОБИ ПИЛОПОДАВЛЕННЯ МЕХАНІЧНИМ СПОСОБОМ
Ткаченко В.М., аспірант, Гапонюк О.І., д.т.н., проф., Одеський національний технологічний університет

15. МОДЕРНІЗАЦІЯ ЛУЩИЛЬНИКА ЗЕРНА
Алексашин О.В., к.т.н, доц. Гончарук Г.А.,к.т.н, доц., Кара О.Д., асист.
Одеський національний технологічний університет

16. ДОСЛІДЖЕННЯ УРОЖАЙНОСТІ ТА ВИЗНАЧЕННЯ ПОКАЗНИКІВ ЯКОСТІ СОЇ
Валевська Л. О., канд. техн. наук, доцент, Соколовська О.Г., канд. техн. наук, доцент,
Одеський національний технологічний університет

17. ВПЛИВ ЕЛЕКТРОАКТИВОВАНОЇ ВОДИ НА ФУНКЦІОНАЛЬНІ ВЛАСТИВОСТІ М’ЯСА З ПОРУШЕНИМ ХОДОМ АВТОЛІЗУ
Шлапак Г. В., канд. техн. наук, доцент, Синиця О.В., Романюк А.І.
Одеський національний технологічний університет

18. ВИВЧЕННЯ ОСОБЛИВОСТЕЙ ПСУВАННЯ РИСУ КАМОЛІНО МЕТОДОМ FTIR- СПЕКТРОСКОПІЇ
Малинка О.В., канд. хім. наук, доцент, Малинка Є.О., канд. хім. наук, Шепеленко К.І., здобувач СВО «Магістр» Одеський національний технологічний університет

19. MODERN METHODS OF FOOD STERILIZATION
Kushnirenko N., Patyukov S., Kravchenko O., Rys M. , Fugol A.
Одеський національний технологічний університет

20. МОДЕЛЮВАННЯ ДИНАМІКИ МІКРОБІОЛОГІЧНОГО ОБСІМЕНІННЯ КОРМОВОЇ СИРОВИНИ І КОМБІКОРМІВ
Єгоров Б. В., д. т. н., професор, Єриганов К. В., аспірант
Одеський національний технологічний університет

21. ФОРТИФІКАЦІЯ БОРОШНА МІКРОЗЕЛЕННЮ
Антіпіна О.О., к.т.н., доцент, Озоліна С. О., к.х.н., доцент, Клаус Є.О., здобувач СВО «Бакалавр»
Одеський національний технологічний університет

22. MODERN METHODS OF FOOD STERILIZATION
Kushnirenko N., Patyukov S., Kravchenko O., Rys M. , Fugol A.

23 MEAT PRODUCTS TO NORMALIZE THE FUNCTIONS OF THE CARDIAC SYSTEM
Patyukov S., Kushnirenko N., Kravchenko O., Rys M., Fugol A.

24. ДИКОРОСИ ЯК ІНГРЕДІЄНТ ПЕЧІНКОВИХ ПАШТЕТІВ
Агунова Л.В., канд. техн. наук, доцент, Попов С.В., магістрант,
Одеський національний технологічний університет

25. ПЕРСПЕКТИВИ ВИРОБНИЦТВА СНЕКІВ ІЗ М’ЯСА ПТИЦІ
Агунова Л.В., канд. техн. наук, доцент, Алілуєнко Т.О., магістрант, Лук’яненко С.М., магістрант
Одеський національний технологічний університет

26. КРАФТОВЕ ВИРОБНИЦТВО ПАТУ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО СПРЯМУВАННЯ НА ОСНОВІ ПОЛІКОМПОНЕНТНОЇ ПЛОДОВО-ЯГІДНОЇ ПАСТИ
Шидакова-Каменюка О. Г., Касабова К. Р., Болховітіна О.І., Державний біотехнологічний університет

27. ДОСЛІДЖЕННЯ ЗВ’ЯЗКУ МІЖ ІОННИМ СКЛАДОМ ПРИРОДНИХ МІНЕРАЛЬНИХ ВОД ТА ВМІСТОМ В НИХ КРЕМНІЄВИХ КИСЛОТ
Березецький Р.В., Коваленко О.О., Одеський національний технологічний університет

28. УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ РОЗЛИВУ ПРИРОДНОЇ МІНЕРАЛЬНОЇ ВОДИ “КУЯЛЬНИК”
Ємельянова О.В., Коваленко О.О. ТДВ “Одеський завод мінеральної води “Куяльник”, Одеський національний технологічний університет

29. ЕНТЕРОСОРБЦІЙНІ ВЛАСТИВОСТІ РЕЗИСТЕНТНИХ КРОХМАЛІВ
Капустян А. І., д.т.н., проф., Черно Н. К., д.т.н., проф., Одеський національний технологічний університет,
Щербакова Т. М., к.х.н. доцент, Одеський національний універстет ім. І.І. Мечникова

30. СФЕРА ГОСТИННОСТІ ЯК ДИВЕРСИФІКАЦІЯ БІЗНЕСУ ДЛЯ КРАФТОВИХ ВИРОБНИКІВ
Маслійчук О. Б., Маркова С. В., Львівський національний університет імені Івана Франка

31. ВПЛИВ РОСЛИННИХ БІОПОЛІМЕРІВ НА ОРГАНОЛЕПТИЧНІ ПОКАЗНИКИ РИБНОГО ФАРШУ
Манолі Т.А., к.т.н., доцент, Баришева Я.О., PhD, асистент, Суханов А.С., аспірант

32. ВИКОРИСТАННЯ СПОЖИВЧОЇ СКЛЯНОЇ ТАРИ У ВИРОБНИЦТВІ НАПОЇВ
Верхівкер Я.Г. д.т.н., професор, Мирошніченко О.М. к.т н., доцент, Баришев О.С., здобувач

33. ОСОБЛИВОСТІ РИНКУ БЕЗАЛКОГОЛЬНИХ НАПОЇВ В УКРАЇНІ
Афанасьєва Т.М., к.т.н., доцент , Нікітчіна Т.І., к.т.н., доцент, Сарксян Г.О., д.е.н., професор Одеський національний технологічний університет

34. ПИВНА ДРОБИНА – ВИКОРИСТАННЯ У ХАРЧОВІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ. КОРИСТЬ. ПЕРЕВАГИ ЗАСТОСУВАННЯ В ХАРЧОВИХ ПРОДУКТАХ
Тележенко Л.М., д.т.н., проф., Дубина А.А.,аспірантка Одеський національний технологічний університет

35. УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА ЕМУЛЬСІЙНИХ СОУСІВ
Дідух Г.В. канд. техн. наук, доц.,Кашкано М.А., канд. техн. наук, доц. Поплавська С.О.,зав.лаб., Одеський національний технологічний університет

36. РОЛЬ АНТИОКСИДАНТІВ У РАЦІОНІ ХАРЧУВАННЯ СПОРТСМЕНІВ
Тележенко Л.М., д.т.н., проф.., Біленька І.Р., канд. техн. наук, доцент,Біленький П.К.,аспірант
Одеський національний технологічний університет

37. ДОСЛІДЖЕННЯ РЕОЛОГІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК МУСУ З ДІЄТИЧНОЮ ДОБАВКОЮ ФЕЙХОА
Калугіна І.М., канд. техн. наук, доцент, Одеський національний технологічний університет

38. ІННОВАЦІЙНІ ВИДИ СТРАВ ОЗДОРОВЧОГО ПРИЗНАЧЕННЯ У СУЧАСНИХ ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ
Салавеліс А.Д.,канд. техн. наук, доцент, Поплавська С.О.,зав.лаб., Молодан М.С., асистент
Одеський національний технологічний університет

39. РОЗРОБКА ТЕХНОЛОГІЇ КОРИСНИХ НАПОЇВ ДЛЯ ПІДПРИЄМСТВ РЕСТОРАННОГО СЕРВІСУ
Бурдо А.К., канд. техн. наук, доцент Одеський національний технологічний університет

40. ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ ФРУКТОВИХ ФРІПСІВ ЯК ДЕКОРУ ДЛЯ ФІТНЕС ‒ ДЕСЕРТІВ
Лазаренко Н.А.,канд.техн.наук., ст.викладач, Біленька І.Р., к.т.н, доцент
Одеський національний технологічний університет

41. РОЗРОБКА ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБІВ ПІДВИЩЕНОЇ ХАРЧОВОЇ ЦІННОСТІ ДЛЯЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА
Атанасова В. В., к.т.н., доцент, Козонова Ю.О., к.т.н., доцент
Одеський національний технологічний університет

42. THE PROSPECTS OF DEVELOPMENT OF VEGETABLE-BASED DISHES FOR HEALTHY NUTRITION
Kashkano Maryana, PhD., associate professor Diduch Gennadiy, PhD., associate professorOdessa national university of technology

43. ЖЕЛЕЙНИЙ ДЕСЕРТ ДЛЯ ДОРОСЛИХ
Колесніченко С.Л., канд. техн. наук, доцент,Конанчук М.О. , магістр
Одеський національний технологічний університет

44 .ОСОБЛИВОСТІ ТА ВПРОВАДЖЕННЯ ІТАЛІЙСЬКОЇ КУХНІ У СУЧАСНИЙ РЕСТОРАН
Окіпна С. В., провідний фахівець у секторі підготовки наукових кадрів в ННЦ
«Інституті виноградарства і виноробства ім. В.Є.Таїрова» НААН України

45. АНАЛІЗ ЖИРНО-КИСЛОТНОГО СКЛАДУ ЧОРНОЇ ЛЕВИНИ
Макаринська А.В., д.т.н., доцент, Козак О.А., аспірант кафедри ТЗіК, Ворона Н.В., к.т.н., доцент, Одеський національний технологічний університет

46. ВИКОРИСТАННЯ РЕТРОСПЕКТИВНИХ ДАНИХ ДЛЯ КОНТРОЛЮ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ ВИМІРЮВАННЯ ПОКАЗНИКІВ БЕЗПЕКИ ЗЕРНА
Жуков Б.С., аспірант 1 курсу, кафедра ТЗіК, Макаринська А.В., д.т.н., доцент Одеський національний технологічний університет

47. УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА КОМБІКОРМІВ З У РАХУВАННЯМ РОЛІ МІКРОБНОГО ФАКТОРУ В ФІЗІОЛОГІЇ ТВАРИН, ПТИЦІ
Єгоров Б. В., д.т.н., професор, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, академік НААНУ, Левицький А. П., д.б.н., професор, член-кореспондент НААНУ, Лапінська А. П., к.т.н., доцент,
Одеський національний технологічний університет

48. ОСОБЛИВОСТІ СУЧАСНИХ СВІТОВИХ ПРОГРАМДЛЯ РОЗРАХУНКУ РЕЦЕПТІВ КОМБІКОРМІВ
д.т.н., доц. Макаринська А.В.,к.т.н., доц. Ворона Н.В.,
Одеський національний технологічний університет

49. ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ КОМБІКОРМОВИХ ПІДПРИЄМСТВ
к.т.н., доц. Цюндик О.Г., к.т.н., доц. Чернега І.С.,
Одеський національний технологічний університет

50. ХАРАКТЕРИСТИКА КОРМІВ ДЛЯ ДОМАШНІХ ТВАРИН КЛАСУ ХОЛІСТИК
к.т.н., доц. Бордун Т.В., д.т.н., проф. Єгоров Б.В.,
Одеський національний технологічний університет

51. ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ФІТАЗИ ПРИ ВИРОБНИЦТВІ КОМБІКОРМОВОЇ ПРОДУКЦІЇ
д.т.н., проф. Єгоров Б.В., к.т.н., доц. Кананихіна О.М., к.т.н., доц. Турпурова Т.М.,
Одеський національний технологічний університет

52. ОНОВЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЙ ХАРЧОВИХ ВИРОБНИЦТВ В ПЕРІОД ВОЕННОГО СТАНУ
Шипко І.М., к.т.н., доц., Шипко А.І., аспірант, Шипко Г.І., студ. магістратури.,
Одеський національний технологічний університет

53. КОМПЛЕКСНИЙ ПІДХІД ДО УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ ПРИ ПЕРЕРОБЛЕННІ ЯБЛУК
Доценко Н.В., к.т.н., доцент, Гураль Л.С., к.т.н., доцент, Хайваз Н. П., здобувач СВО «Бакалавр» Одеський національний технологічний університет

54. XYLANOLYTIC ENZYMATIC DEGRADATION OF CELL WALLS WHEAT BRAN
Kaprelyants L.V., Doctor of Technical Sciences, Professor, Velіchko T.О. Ph.D., Associate
Professor, Pozhitkova L.G., Ph.D., Senior Lecturer Odesa National University of Technology

55. ОСОБЛИВОСТІ ІДЕНТИФІКАЦІЇ ПОЛІСАХАРИДІВ ДРІЖДЖІВ
Науменко К. І., к.т.н., доцент, Черно Н. К., д.т.н., проф., Одеський національний технологічний університет, Снігур Д. В., к.х.н. доцент, Одеський національний універстет ім. І.І. Мечникова

56. ЛОКАЛЬНІ М’ЯСНІ ПРОДУКТИ ОДЕСЬКОГО РЕГІОНУ
Савінок О.М., кандидат технічних наук, доцент, завідувачка кафедрою технології м’яса, риби і морепродуктів, Одеський національний технологічний університет

57. ВТОРИННЕ ВИКОРИСТАННЯ ПЕРЕРОБЛЕНИХ ВІДХОДІВ ЗАКЛАДІВРЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА
Маслійчук О. Б., Майкова С.В., Львівський національний університет імені Івана Франка

58. АПІПРОДУКТИ У М’ЯСНІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ
Новгородська Н.В., Вінницький національний аграрний університет

59. ВИКОРИСТАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ПЕРЕРОБКИ СОЇ У ВИРОБНИЦТВІПРОДУКТІВ ОЗДОРОВЧОГО ПРИЗНАЧЕННЯ
Коляновська Л.М., Вінницький національний аграрний університет

60. ХОЛІЗМ НАУК І ОСВІТИ ПРО ХАРЧОВІ РЕСУРСИ, ПРОМИСЛОВІСТЬ, ТЕХНОЛОГІЇ, ЇЖУ ТА ЇДУ
Ковальчук Р. Л., Ключевич М. М., Вигера С. М.

61. ПЕРСПЕКТИВИ ВИРОБНИЦТВА РИБОРОСЛИННИХ СНЕКІВ ДЛЯ ОСОБОВОГО СКЛАДУ ЗСУ
Паламарчук А.С., кандидат технічних наук, доцент, Мосейчук В.І.
Одеський національний технологічний університет

62. ЧАСТИКОВА РИБА – ЯК ОСНОВА ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА ІМІТОВАНИХ РИБНИХ ПРОДУКТІВ
Паламарчук А.С., кандидат технічних наук, доцент, Тутова В.А.
Одеський національний технологічний університет

63. PARTIAL REPLACEMENT OF MEAT WITH ALTERNATIVE PROTEIN SOURCES
Povarova N., Derevianko K., Odesa national university of technology

64. PRODUCTION OF COLLAGEN BY MIXED HYDROLYSIS
Povarova N., Lutskyi V. Odesa national university of technology

65. ВПЛИВ ПРИРОДНИХ БІОПОЛІМЕРІВ РОСЛИННОГО ПОХОДЖЕННЯ НА ОРГАНОЛЕПТИЧНІ ПОКАЗНИКИ ІМІТОВАНОЇ РИБНОЇ ПРОДУКЦІЇ
Манолі Т.А., к.т.н., доц.., Баришева Я.О., PhD, асистент, Суханов А.С., аспірант
Одеський національний технологічний університет

66. СУЧАСНІ ВИКЛИКИ ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ: РЕАБІЛІТАЦІЙНА ГОСТИННІСТЬ
Стрікаленко Т. В., д. мед. н., професор, Д´яконова А.К., д. т. н., професор
Одеський національний технологічний університет

67. АЛГОРИТМ ВИКОРИСТАННЯ ПОХІДНИХ ПГМГ У ВІЙСЬКОВО-ПОЛЬОВИХ УМОВАХ
Стрікаленко Т. В., д. мед. н., професор, Нижник Т. Ю., к. т. н., ст. н. с.
Одеський національний технологічний університет (ОНТУ),
НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського»

68. ПРОБЛЕМИ ЯКОСТІ РОЗЛИВУ МІНЕРАЛЬНИХ ВОД
Стрікаленко Т. В., д. мед. н., профессор,
Одеський національний технологічний університет

69. SACCHARINA JAPONICA (LAMINARIA JAPONICA), ЯК ПРИРОДНОГО ПОКРИВНОГО МАТЕРІАЛУ ДЛЯ ІНКАПСУЛЯЦІЇ ПРОБІОТИЧНИХ МІКРООРГАНІЗМІВ
Ткаченко Н.А., д. т. н., профессор, Кучерак П.В., аспірант 2-го року навчання,
Одеський національний технологічний університет

70.НАСІННЯ ЧІА ЯК КОМПОНЕНТ ПРОДУКТІВ ДЛЯ ХАРЧУВАННЯ СПОРТСМЕНІВ
Ткаченко Н.А., д. т. н., профессор, Подолян З.С., аспірант 2-го року навчання,
Одеський національний технологічний університет

71. ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ СИРОВАТКОВИХ БІЛКОВИХ КОНЦЕНТРАТІВ У ВИРОБНИЦТВІ СУХИХ МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ ДЛЯ ХАРЧУВАННЯ СПОРСМЕНІВ
Ткаченко Н.А., д. т. н., профессор, Свайкін О.О., аспірант 2-го року навчання,
Одеський національний технологічний університет

72. ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ РОСЛИННИХ БІЛКОВИХ КОНЦЕНТРАТІВ У ВИРОБНИЦТВІ БІЛКОВИХ ПАСТ ЗІ ЗБАЛАНСОВАНИМ ХІМІЧНИМ СКЛАДОМ
Ткаченко Н.А., д. т. Н., профессор, Свайкін О.О., аспірант 2-го року навчання,
Одеський національний технологічний університет

73. ПЕРСПЕКТИВИ ВИРОБНИЦТВА МОРОЗИВА ДЛЯ СПОРТСМЕНІВ
Ткаченко Н.А., д. т. Н., профессор, Буштець Д.М., магістр,
Одеський національний технологічний університет


Збірник тез доповідей – 2023

зображення_viber_2023-10-31_13-36-47-943

Програма Міжнародної науково-практичної конференції “Технології харчових продуктів і комбікормів” 2023

зображення_viber_2023-10-31_13-09-43-123

Збірник тез доповідей – 2022

Безымянный

Програма Міжнародної науково-практичної конференції “Технології харчових продуктів і комбікормів” 2022

Програма 2022

Збірник тез доповідей – 2021

Збірник тез доповідей 2021

Збірник тез доповідей – 2020

Титульна сторінка 2020

Збірник тез доповідей – 2019

titel

Збірник тез доповідей – 2018

Титул_2018

Збірник тез доповідей – 2017

Титул_2017

Збірник тез доповідей – 2016

Безымянный11

Збірник тез доповідей – 2015

Безымянный1111