Запрошуємо на заходи в рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Технології харчових продуктів і комбікормів» 2023 р.

ТОП ПЛАТФОРМИ ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ ТА ДИСКУСІЙ

в рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Технології харчових продуктів і комбікормів» 2023

  1. Необхідно піднімати ефективність використання альтернативних джерел води, енергії та впроваджувати шляхом державного регулювання для забезпечення безпеки України. Заплановано проведення в 2023 році на платформі ОНТУ для підприємств харчової галузі Круглого столуз метою їх більш широкого інформування про технології водопостачання з альтернативних джерел води та їх практичне застосування.
  2. Заплановано на платформі ОНТУ обговорення Закону  України №771/97-ВР «Про основі принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 16.01.2020 та вироблення пропозицій для удосконалення цього Закону України. У Законі  України №771/97-ВР «Про основі принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 16.01.2020 відсутні основні визначення та правила маркування для «здорових»  харчових продуктів. Необхідно термінове вирішення цього питання в Україні.
  3. Заплановано обговорення та розробка національної програми з розвитку виробництва харчових продуктів спеціального призначення (лікувально-профілактичного) зокрема для осіб з харчовою алергією та непереносимістю. Наголошуємо на необхідності розвитку сегменту безглютенової продукції українського виробництва, що дозволить забезпечити наявність життєво необхідної їжі для осіб на безглютеновій дієті за медичними показаннями під час війни і післявоєнний час.